18 December 2010

Jom p Kanada Jap!!

Salam... Haaa~ cek mek molek..
ak baru tringat.. n maybe da rmai yg tahu ape yg ak nak gtau ni.. saje2 wt entry ni.. mane tahu korang nak cuba bg mereka yg belom tahu..

Skunk ak akan ajar cara "macam mana nak p travel ke kanada dgn free"..
hahaha.. syarat2 die :
* Kat rumah kena ade komputer / laptop / notebook. sape xde sila gi cyber cafe ye.. hahha!
* kena ade internet.. ade saje xcukup.. internet kena laju.. kalu slow hanya untuk org kuat kesabarannya je boleh.
* sila tinggalkan komen (berjaya ke x after korang cube nnt).

 ok !
1. taip "google.ca"
2. klik "map"
3. klik "satelite"
4. taip "875 windsor street Fredericton New Brunswick
5. tengok tanda "A"..then zoooom je smpai abes kat A tuh.  kalu mnda tu xde bila korang cuba nnt, sila cari simpang 3 "Montgomery st dengan windsor street" then masuk simpang tuh..
umah ak ialah rumah yg kedua, side kiri.
6. depan rumah ade bas, n tempat parking kreta.
7. yeah! anda berjaya p Kanada melalui internet. haha!

Try cari Rumah ni..


bawah ni guide video die..


video da jd saiz kecik bila upload sini.. btw cube dulu.
Sekian terima kasih~

2 comments: