05 December 2010

Post before final..

Salam...

Alhamdulillah dengan berakhir nya minggu ni.. maka berakhir la sem 1 (fall term) untuk ak sebagai first year student. And seperti dinyatakan... ni adalah entry sebelum ak final.. minggu depan start final.. study? uhuk2xx... jauh jika dibanding kn tyme ak kat SMAP dulu.. ni jauh lg MALAS. haha...

Plan lepas final exam akan terus di laksanakan.. tp agak trasa kerugiannya. huh!! Nasib baik bulan ni bulan "Duet" sebab JPA baru msuk duet... masuk xla byk mane.. untuk dua bulan je.. lam 2000++ dollar je.. perjalanan ke Toronto adalah amat mahal... Berikut adalah plan perjalanan :

Aim : Attending Reviving Islamic Spirit (RIS) at Toronto (2 hari)

Ape tu RIS ??? tengok ni...klik sini (4 minit video)

New Brunswick ----> Ottawa ($275.00++) --tiket pergi balik. Jumpa student Carleton University..!

Ape ke panjang tiket dr NB ke Ottawa!!

Ottawa ----> Hamilton (~$45.00) -- tiket pi Hamilton..Jumpe student McMaster University
Hamilton ----> Toronto (~$10) --tiket pi Toronto...Attending RIS.

Tickets total : ~$350 untuk pergi n balik
+ Makan minum + cenderahati (untuk sape?) hehe + extra money..

Bankrap ak bulan ni sbb sewa rumah untuk dua bulan = $860.00 + $600.00 (duit kutu).

Aku nak pakai perkataan KALAU..Ok???
Kalau ak korbankan cuti dua minggu ni... makna nya ak akan save duet lebih kurang $500 dollar means :
Tambah lg $100 dah dapat beli IPHONE4 dengan cash!! Untung giler kot..
Xpe.. demi MELANCONG ak rela... Camera xde... agak rugi disitu.. Tapi ade je mende yg MENGGEMBIRAKAN......
Tetiba ak dapat duit kutu bulan ni.. pergh!!! $1800 tu~.. tp tu tambang balik mesia r.. sob3x...

Makanan : Lepas tiga bulan disini... terkejut gak la bila ak jumpe sayur2 yg aku tanam kat rumah dulu
(lepas SPM)
Jangan ingat Kanada xde mende2 gini.. cuma jarang je..

Orang klate panggil kacang miow. hehe

Kalu xkenal xtau nak kate ape..




TV :

kat sini da ade TV1, TV2,TV3, and Astro prima.. haha.. LIVE n boleh la ak dgr brita TV3. huhu

TV2

Astro Prima


         Ok.. Lastly.. Doakan Kejayaan Kami semua. Amin..

13 comments:

amn said...

1. cenderahati tu sbnrnye utk awek yg tgh spm tu kan? haha. jgn blushing ah

2. kacang miow? ape ke peliknye name tu heh. aku suka bendi jugak. haha. ni dah bagitaw dua kali dah ni :D

3. taknak beli dslr ke? sana murah an.

4. weh camne boleh dpt tv sini kat sana???

5. study la weh. pehal malas2 pulakkk!!!!!

fahmie said...

ntah.. natural ak malas kot. haha..
statement ko yg pertama sies ak xpaham!!! huh!

dslr? xminat+xreti guna
tv? online r.. tau x? pe yg ko tau? heheh

amn said...

cemane pulak tak paham. ape je ko paham? ko mmg manjang tak paham ape2 hahahahahahah!!!

okay2, tak yah beli dslr. beli kamera biase la. rm400+ dah leh dapat

fahmie said...

RM? hehe... sal akmera ade r target ak.. try usha Lumix Lx5. cun seyh!

cahaya bisikan said...

lalallalalalalala

amn said...

yelah. taw la org sana pakai usd je dah skg :P

nanti aku usha. range harga?

Abdullah Munir said...

tiket dari toronto balik ottawa x kira lg? dlm cad47

fahmie said...

munir : tu la pasal... manyak tol la pakai duet..

Ninau : range harga 400 - 500 dollar

bisikan : pe lala? haha

aeir said...

fahmie....ape link ko tgk astro tu..

fahmie said...

die bukan astro.. tv3 tp da jadi prima.. nak ke? sape la aier ni..
ni die..
http://wwitv.com/television/127.htm

amn said...

aier tu zahir lah :p

fahmie said...

ea? sori zahir. hehe

aeir said...

asal tv3 jadi prima.. haha