14 November 2012

Items for sale (phones)

Salam semua. Lama x mengupdate blog ni. Setiap kali ak buka blog ni, mst ade pop-out yg keluar. ntah iklan ke ape ntah. xreti den nak buang.

As requested, and good respond from buyers from previous items shipped, ak akan membuat "wave ke-2" shipping phones ke Malaysia. tp kali ni telah di pertingkatkan jumlah dan kualiti phones. Sebelum ni ade phone yg mcm calar sket2 (biasa la brg 2nd hand) n ade buyer gunakan alasan calar untuk dpt murah. dh la shipping tu very costly, around 400-500 ringgit Malaysia.

OK. Ni phones yg dah ready to be shipped. ade 12 kesemuanya, tp stakat ni ada 10 je dulu. lg 2 on da way and gmbar akan diupload kemudian. Kalau ade sape2 yg rasa berminat, sila gtau awal2 jgn delay2 menerusi fb. Pm sajaaa facebook ituuu~ al maklum la phones ni ade yg baru, ade yg 2nd hand. so bila 2nd hand ade la yg x berkotak, yg xde itu ini.. nak detail pm la.. n barang ni semua original. n sesetengah org cakap nak tahu ori ke x tgk IMEI number yg ket tengah2.. chek IMEI sila tekan *#06#. ni based on blog yg ak cari :

02 atau 20 (Dari China) - Kualiti Rendah
08 atau 80 (Dari Jerman) - Kualiti Sederhana
01 atau 10 (Dari Finland) - Kualiti Terbaik
00 atau 03 atau 04 (Dari Kilang Asal) - Kualiti Super Saiya Terbaik!
13 (Dari Azerbaijan) - Kurang Berkualiti dan Merbahaya

And ak dah check semua phones ak.. Semua nya di 00, 03 dan 04 bak kata org "ori kilang boh". Tapi ad jugak ak jumpa yg cm lain sket.. tp yg konfirm 00 n 04 tu ori kilang. 03 tu ade khilaf  sket. Ni gmbaq2 phones tu.. Berkenan pm la.. ak x iklan kt mana2 lg.. 2 weeks dari tarikh post ni insyaAllah brg akan ade kt mesia..

* Ade phones yg xde earphones, so aku ade earphones yg akan dijual dgn hrga lain yg murah dr pasaran*

Arc Rm 700 (sold)
Iphone4 Rm1130 (available)

Curve 9360 RM 760 (sold)
Bold 9700 RM 580 (sold)

Curve 9380 RM 730 (sold)
Torch 9800 RM 590 (sold)
Curve 9300 RM350 (skali otterbox) (sold)

Bold 9700 RM440 (sold)
Bold 9900 RM 880 (sold)
Curve 9360 RM 700 (available)

Blackberry Torch 9810 (RM730) (sold)
xperia x10 RM570 (sold)

Sony RM 30(asal RM56)
JVC RM 25 (asal RM50)

Coby RM 20 (asal RM33)
Philips RM 25 (asal RM35)


tu je wassalam. 

6 comments:

hasif pokdeng said...

mie, iphone 4 32gb takdop ke? kalu ade brpe hrge?

Fahmie said...

ade tp hok bukan free sim. susah nak cari yg factory unlock. hrga xde r mahal ngak. 16G pon cukup la pokdeng

nasrull said...

blackberry torch 9810 brape..same harge dgn 9800 ksong tu ker.? hehe

Fahmie said...

hok torch 9810 tu masih baru, siap kotak n never used earphone. so hrga dalam RM690. Torch 9800 tu xde kotak n earphone. sbb tu leh kasi murah sket.

soly tengku said...

salam nk tanye bile plok next trip jual phone nie ya?

Fahmie said...

wassalam. Next trip coming soon. paling awal sebulan lg. kalau ade nak buat tempahan email kt fahmie_fantastic@yahoo.com atau through fb. (kadang2 mesej tu xdapat kat fb kalau bukan friend)