06 November 2010

Life in Canada

Assalamualaikum

Sedar x sedar ak da hampir dua bulan berada disini. makin hari makin sejuk suhu disini. the winter is waiting to be called. huh! even sejuk, kami disini dah prepare smua barang2 winter. mane la tahu xleh tahan sejuk. ok. sejak ak sampai sini, ape yg ak prasan, stiap orang dalam facebook mesti ade at least satu album berTITLE Canada. hrm.. untuk facebook ak, sbenarnya ade dua album. tp lagi satu bertajuk "hanya keluarga sahaja dibenarkan",so dr tajuk korang da tahu knpe korang leh nampak satu album jek bertajuk "Life in Canada"
Contoh nama2 album yg berkaitan ngan Canada oleh kwn2 aku disini :

Aizat Ishar : Kutu Raya pi Canada
Nazhif Nordin : Canada la pulak!!!~~ dan Jalan2 di Ottawa
Ameirul Azwa : Ohoooiii~~~ Canada
Abdullah Munir : Canada [fe 4030]
Hizami : Canada!!!
Amir Ridhuan : Perantauan

Yg atas tu adalah senaai nama album yg smpat ak prasan n byk lg yang laen. Ak pon br je lepas Midterm n result xde la teruk mane (hehe) n xla ok mane. biasa2 je al maklum la  ak ni insan biasa n semua kene biasa la.. xleh lebih2.. tkt riak la pulak. so better kekal kan cmni. hahahha~!! skrg ni da kne start study betol2 (harap2 la) sebab final exam da dekat. hidup pon da cm nak bosan je sbb da kene gantung boot bola sbb da sejuk sgt n xleh main da. DAY LIGHT SAVING akn bermula pd 6 Nov 2010, so waktu solat akn jd 1 jam awal. maknanya kalu skrg ni magrib pukul 6, bermula 6 NOV (esok) , magrib akn mula pada pukul 5. malam akn jadi lama. new xperience for me.. 

Beberapa hari lepas ak dikejutkan dgn berita kematian bapa saudara ku (Al - Fatihah). Situasi ni bertambah sedih bila spupuku (anak die) blaja di Aus. So ni last year la, dijangkakan bulan 12 ni abes degree n ayah die n mak die da bli tiket flight nak g Graduation Day kat Aus. xde rezeki untuk ayah die..die skunk tgah final exam. bila tahu ayah meninggal, terus beli tiket flight n balik rumah even bulan lepas da balik sbb perkahwinan kakak die. balik2, tuuut2x.. kebetulan jumpa adik dia(form 2) di KL yg juga dlm perjalann balik ke Dungun dr skolahnya (Penang kalu x silap). Bila da jumpa trus dua org tu ke Terengganu naik flight. Sampai malam, xsempat jumpa ayah sebab da tanam ptg tu. sedih.. Yg jauh balik.. lg sedih bila difikirkan aku disini.. ( Ya Allah Jauhkan dr sgala perkara yg x diingini berlaku), kalu ak mmg xbalik la kot. Jauh amat sgt. 24++ hours flight. Doakan semoga semua panjang umur (umur diberkati).

selama ak dok sini ade la skali ak p trip kat KING's LANDING. ni kira tempat paling bersejarah la kat Canada ni. so ak ade r beberapa video yg maybe xde lam fb ak. gambaq2 banyak lam fb sebab ak lg mnggunakan fb dr blog. so sape yg bace blog ni maybe mende ni xde la lam fb. ni ade la video diorg wt show, best gak la, ala2 penglipur lara.


video



video


Lama x update sebab ak bizi (main game). so pape yg ak ingat n ade idea je la yg akn ak post lam blog ni. That's all. Wassalam

No comments: