22 November 2010

Antara Raya Haji dan Salji

salam.

Raya Haji merupakan satu hari kegembiraan buat umat islam. Raya ni ade beberapa nama. ade panggil Raya Haji, Raya Aidiladha, Raya korban. Di malaysia, and dr pandangan aku, negeri2 pantai timur menyambutnya dgn lebih meriah berbanding dengan negeri2 lain. Dari radio THR, diorg kata sebab orang2 pantai timur x kedekut nak sembelih lembu kobau. Paling kurang 4 buah rumah mesti ade seekor lembu yg mati. Tapi ak kat sini x rase cm raye je dr segi sambutan, tapi kita kena rasa dr segi dalaman(cuba2 la). Terasa sedih dengar takbir, lagu raya sbb da dua tahun x raya aidiladha kat rumah.

So sebagai sambutan secara "ringan2", Persatuan Pelajar Malaysia UNB buat la sket2 sambutan pd hujung minggu Raya Haji tuh. Pada Masa yg sama, SNOW dengan RahmatNya turun ke kawasan ni setelah lama mnunggu. Apa lg. mmg jakun habis la dak2 ni. Lepas2 je makan Raya tu, trus p main snow. Even xder la banyak  n tebal sgt snow tu, tp da menutupi jalan raya. N ak da nampak bahawa ak da kena gantung boot bola. Da xde cuaca elok nak main. Beralih kpd badminton plak.InsyaALLAH.


Time Summer aritu


Makan2 Raya

Ahli Rumah 875 Windsor Street. (my fav pic)


Malaysian malay students




Stakat ni saje gambar2 keseronokan kami "Antara Raya Haji dan Salji" di sini. Ramai orang tanyer.. Cmner rasa salji tu (bukan rasa makan)... ak pon xreti nak explain. Ak pon fes time main menda ni. Tp bleh ckp cm air batu kisar, cume lebih lembut. haha.. n kalu pegang xcair n xberair tangan kita seperti mana kita pegang air batu kisar di Malaysia.

KEGEMBIRAAN DIBUKTIKAN:
MAAF SEBAB GELAK TERLALU KUAT (LAWAK + EXCITED)











13 comments:

amn said...

ko dah kurus sehh!

fahmi said...

sape kurus? ak? perut mkin kdepan ade r!!

tiNtA sAnG PenCinTa.. said...

kat egypt salji pasir je kot..=.="

fahmie said...

xpe2.. nnt ade masa p jordan. ade salji kat sana.

Lyana said...

Salam. hai fahmie !!

hahaha. lawak gler video tuh.

best noe maen salji ekh. :)

kim salam kat bean.

haha

fahmie said...

a'ah!! bean mmg cm tuh. lawak kot..thnks.

amn said...

sakit ohh jatuh gitu. hahaha

p/s - susun r kasut. hahahahha

fahmie said...

budak bujang mane nak susun kasut. pe la... da nama bujang.

india ade snow x

Amanina said...
This comment has been removed by the author.
zZzZzZzZ said...

masa bujang la kena praktis. ngeng

ada la. tapi kat kashmir dan area utara je T_T

fahmie said...

ko tulis pe? nape delete? huh!! owh nnt kalu ang nk p men salji kene p sana r? xpe xde pape pon salji.. letih berjalan bertambah berganda2 ade la

amn said...

haha salah identity tadi. kang org kenal aku payah ohhh. :D

salji penuh kelembapan. heeee. takde pape pun salji? eleh, sape yg gile excited salji turun? hahahaha

fahmie said...

tu dulu.. skunk da immune. hehe..
btw doa kan ak nak exam da. ak da abes blajaq. tunggu nak exam je